Toegankelijkheid

Passend toewijzen

Passend toewijzen

Een woningzoekende komt niet meer in aanmerking voor alle sociale huurwoningen. Passend toewijzen betekent dat bij de toewijzing van huurwoningen rekening wordt gehouden met inkomen (inkomen van kinderen telt niet mee), leeftijd en huishoudensgrootte (ook partner en kinderen). Het inkomen en de huurprijs moeten passend zijn. Concreet betekent dit dat huurders met Huurtoeslag niet in te dure woningen mogen wonen. Bij het toewijzen van een huurwoning wordt er sinds 1-1-2016 getoetst of een huurder passend is.

Mag er van de regeling Passend toewijzen worden afgeweken?

Vanuit de Woningwet mag een corporatie 5% niet passend toewijzen. De Woonschakel heeft besloten deze 5% ruimte te beperken tot zeer uitzonderlijke gevallen waarbij sprake is van een zeer schrijnende situatie die onhoudbaar is voor betrokkenen en waarvoor feitelijk geen alternatief is. In dit verband kan gedacht worden aan plotselinge dakloosheid door bijvoorbeeld brand.

Aanbod via het woningzoekendensysteem

De advertenties in ons woningzoekendensysteem worden hierop afgestemd. Past een vrijkomende woning niet bij uw huishoudensinkomen en/of gezinsgrootte dan komt u niet voor de woning in aanmerking en wordt deze niet getoond bij 'Mijn persoonlijk aanbod'. Het is dus belangrijk dat uw huishoudgrootte en verzamelinkomen juist zijn ingevuld. Anders kunt u niet reageren op de voor u beschikbare woningen. Meer informatie over passend toewijzen en huurtoeslag kunt u vinden op de volgende websites: van de Rijksoverheid > zoek op Woningwet/Passend Toewijzen en via Toeslagen. 

Inkomensverklaring aanvragen

- via de Belastingdienst > DigiD
- of bel met de belastingtelefoon: 0800 0543

Huurtoeslag berekenen

- rekenhulp van de Belastingdienst 

Deel deze pagina

Contact

De Woonschakel Westfriesland
Randweg 11a
1671 GG Medemblik

Postbus 72
1670 AB Medemblik

0227 54 54 54
(ook voor spoed buiten kantooruren)

E-mail: info@dewoonschakel.nl

IBAN: NL96 BNGH 0285 0336 11

Volg ons

Storingen

CV-installaties, warmtepomp, WTW-units, MV-boxen, rook- en COmelders en zoninstallaties

Energie Service Noord West (ESNW)
0227 54 95 30

Verwarming Rigtershof, Grootebroek

Schouten Techniek
0229 29 15 00

Verwarming Koggenlandhuis, Midwoud

Schermer Installatietechniek
0227 54 95 80

Powered by Chapel Media