Toegankelijkheid

Verhuisregelingen

Verhuisregelingen

Bij het begin van een nieuwe levensfase kunnen uw woonwensen veranderen. Zoals voor het eerst zelfstandig wonen. Of woonwensen wijzigen als de kinderen uit huis zijn of als u met pensioen gaat. Misschien denkt u erover na om te verhuizen naar een grotere of juist kleinere woning. Of wilt u vanwege uw gezondheid, gelijkvloers gaan wonen.

Bekijk per situatie welke regelingen gelden:

Jongerenwoning

Er zijn twee soorten jongerenwoningen: jongerenwoningen voor de leeftijd van 18 tot en met 22 jaar en jongerenwoningen van 23 tot en met 27 jaar. U kunt op een jongerenwoning reageren als u op de sluitingsdag van de advertentie niet ouder dan 22 jaar bent of niet ouder dan 27 jaar bent. De huurprijs van deze woningen is zodanig dat u huurtoeslag aan kunt vragen als u hier recht op heeft. De Woonschakel biedt alleen jongerenwoningen aan voor jongeren van 18 tot en met 22 jaar, met behoud van inschrijfduur en een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Seniorenwoning

Staat u ingeschreven in het woningzoekendensysteem Woonmatch en bent u 55+? Dan komt u in aanmerking voor een seniorenwoning.

Voorrang doorstromer

U bent doorstromer als u een sociale huurwoning in West-Friesland leeg achterlaat van een van de samenwerkende woningcorporaties of woningbedrijven in West-Friesland. Leeg wil zeggen dat er geen personen achterblijven in de woning. Woningmarktregio West-Friesland = gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. Als u doorstromer bent, krijgt u voorrang bij woningadvertenties waarbij er voorrang voor doorstromers geldt. Dit staat dan in de advertentie vermeld. De volgorde binnen de groep doorstromers wordt bepaald door uw oorspronkelijke inschrijfdatum of zoekrecht. Dus niet de datum waarop u zich aanmeldt als doorstromer.

Levensloopbestendige woning

In een levensloopbestendige woning is de maatvoering en de woningplattegrond zodanig, dat u er kunt blijven wonen. Ook als u in de toekomst minder goed ter been bent.

Wonen met zorg

Bent u op zoek naar een woning met zorg? De Woonschakel heeft een aantal woongebouwen waarbij ze samenwerkt met zorginstellingen. In deze woongebouwen worden de woningen met voorrang verhuurd aan mensen met een zorgindicatie. Wilt u in aanmerking komen voor zo’n woning? Meld u zich dan bij de zorgorganisatie waarmee we samenwerken. De zorgorganisaties hanteren een wachtlijst. Medewerkers van deze zorginstellingen kunnen u infomeren over de voorwaarden en hoe de volgorde van toewijzing plaatsvindt. Als er geen kandidaten op de wachtlijst staan adverteren we een leeggekomen woning op Woonmatch. 

Zorg daarom dat u zich ook inschrijft op deze website als woningzoekende. U kunt tipberichten naar uw e-mail laten versturen als er een seniorenwoning wordt geadverteerd. Zo mist u niets.

De Woonschakel werkt samen met zorginstellingen Omring, Wilgaerden-Leekerweide, Esdégé-Reigersdaal en Stichting Kleinschalig Wonen. Zie ook: Wonen met zorg

Woningruil

Komt u niet in aanmerking voor één van de voorrangsregelingen of voor een andere woning via Woonmatch West-Friesland? Wellicht is woningruil iets voor u? De woningcorporaties in West-Friesland en een deel van Noord-Holland werken samen om woningruil makkelijk te maken. Ze hebben samen de website Ruil Mijn Woning opgezet, waar u een advertentie kunt plaatsen om uw huurwoning aan te bieden. Het voordeel is dat uw ruilpartner gelijk de nieuwe huurprijs ziet van uw woning. Zie ook: Woningruil

Deel deze pagina

Contact

De Woonschakel Westfriesland
Randweg 11a
1671 GG Medemblik

Postbus 72
1670 AB Medemblik

0227 54 54 54
(ook voor spoed buiten kantooruren)

E-mail: info@dewoonschakel.nl

IBAN: NL96 BNGH 0285 0336 11

Volg ons

Storingen

CV-installaties, warmtepomp, WTW-units, MV-boxen, rook- en COmelders en zoninstallaties

Energie Service Noord West (ESNW)
0227 54 95 30

Verwarming Rigtershof, Grootebroek

Schouten Techniek
0229 29 15 00

Verwarming Koggenlandhuis, Midwoud

Schermer Installatietechniek
0227 54 95 80

Powered by Chapel Media