Toegankelijkheid

Toewijzing

Toewijzing

Wekelijks kunt u online reageren op ons woningaanbod. Als u bent ingelogd kunt u via het ‘reactie overzicht’ zien op welke woning(en) u gereageerd heeft en op welke positie u staat. Er zijn in onze regio te weinig woningen beschikbaar om alle woningzoekenden direct aan een betaalbare huurwoning te helpen. Degene met de oudste inschrijfdatum krijgt als eerste de woning aangeboden. Een woningzoekende met een inschrijving uit 2011 gaat dus voor een woningzoekende met een inschrijving uit 2012. Dit betekent dat u enige tijd als woningzoekende ingeschreven moet staan voordat u in aanmerking komt voor een woning.

De regels voor toewijzing zijn wettelijk vastgelegd. Heeft u een gezamenlijk belastbaar inkomen boven de inkomensgrens dan komt u niet in aanmerking voor een sociale huurwoning. Voor jongeren- en seniorenwoningen stellen we eisen aan de leeftijd van de nieuwe huurder(s). Als dit het geval is staat het altijd duidelijk vermeld in de woningadvertentie. U ontvangt bericht van De Woonschakel als de woning aan u wordt toegewezen.

Herinschrijven als woningzoekende is mogelijk nadat het huurcontract getekend is en de woonconsulent u heeft uitgeschreven als woningzoekende. De opgebouwde inschrijfduur vervalt bij tekenen van het huurcontract. Dit staat ook vermeld in de toewijzingsbrief. Bij jongeren t/m 22 jaar vervalt de inschrijving niet.

Zie ook: Inkomensgrens

Deel deze pagina

Contact

De Woonschakel Westfriesland
Randweg 11a
1671 GG Medemblik

Postbus 72
1670 AB Medemblik

0227 54 54 54
(ook voor spoed buiten kantooruren)

E-mail: info@dewoonschakel.nl

IBAN: NL96 BNGH 0285 0336 11

Volg ons

Storingen

CV-installaties, warmtepomp, WTW-units, MV-boxen, rook- en COmelders en zoninstallaties

Energie Service Noord West (ESNW)
0227 54 95 30

Verwarming Rigtershof, Grootebroek

Schouten Techniek
0229 29 15 00

Verwarming Koggenlandhuis, Midwoud

Schermer Installatietechniek
0227 54 95 80

Powered by Chapel Media