Toegankelijkheid

Waar zit wat in

Weet u wat u allemaal in huis heeft?

En dan bedoelen we eigenlijk: weet u wat er aan chemische stoffen zit in bijvoorbeeld slakkenkorrels, gazonmest of in de producten die u gebruikt tijdens het klussen?

Om te klussen gebruiken we allerhande producten waar chemische stoffen in zitten. Denk aan lijm, verf en vernis. Die chemische stoffen zorgen ervoor dat het product goed werkt. De meeste producten kunt u probleemloos gebruiken. Maar soms is het wel belangrijk om maatregelen te nemen. Ventileer bijvoorbeeld de ruimte waarin u aan het schilderen of aan het behangen bent. En laat verf of behanglijm ook goed geventileerd drogen. Om uw tuin of balkon mooi te houden, gebruikt u misschien bepaalde producten. Slakkenkorrels bijvoorbeeld, of gazonmest. Hier zitten chemische stoffen in. Als u deze producten verkeerd gebruikt, kunnen ze gevaar opleveren voor de gezondheid van u, uw kinderen of uw huisdier.

Gebruik en bewaar deze producten daarom altijd volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zoekt u eerlijke en betrouwbare informatie over wat nu veilig is? Op de website 'Waar zit wat in' vindt u per thema informatie over allerlei producten, wat erin zit en of ze veilig zijn. Als u op een van de producten of chemische stoffen klikt, krijgt u uitgebreide informatie daarover. Daarmee kunt u een bewuste keuze maken en zelf bepalen of u een product wel of niet wilt gebruiken.

Deel deze pagina

Contact

De Woonschakel Westfriesland
Randweg 11a
1671 GG Medemblik

Postbus 72
1670 AB Medemblik

0227 54 54 54
(ook voor spoed buiten kantooruren)

E-mail: info@dewoonschakel.nl

IBAN: NL96 BNGH 0285 0336 11

Volg ons

Storingen

CV-installaties, warmtepomp, WTW-units, MV-boxen, rook- en COmelders en zoninstallaties

Energie Service Noord West (ESNW)
0227 54 95 30

Verwarming Rigtershof, Grootebroek

Schouten Techniek
0229 29 15 00

Verwarming Koggenlandhuis, Midwoud

Schermer Installatietechniek
0227 54 95 80

Powered by Chapel Media