Toegankelijkheid

Oplevering 8 woningen Reigersborg

Donderdag 8 december ontvangen acht uitverkoren huurders de sleutels van hun woning aan de Ringsloot. Deze nieuwbouwwijk is gelegen in Reigersborg-Zuid in Hoogkarspel. Maar liefst 637 woningzoekenden reageerden op de vijf sociale huurwoningen met een huurprijs van € 633. Op de drie grotere woningen met een huurprijs van € 763 kwamen 119 woningzoekenden af.

Bijzondere vormgeving

Deze moderne huurwoningen in Hoogkarspel zijn qua vormgeving anders dan de reguliere rijtjeshuizen. Ze zijn uiteraard zeer goed geïsoleerd en uitgerust met energiezuinige installaties. Dit zorgt in de praktijk voor aanvaardbare woonlasten. Architect TBE-ZA architecten uit Volendam tekende voor het ontwerp. De bouw van de woningen werd uitgevoerd door aannemingsbedrijf Hooijberg b.v. Langedijk Bouw uit Hem.

Vier opgeleverde nieuwbouwprojecten

De oplevering van deze woningen betreft de laatste van vier nieuwbouwprojecten van De Woonschakel in 2022. In totaal zijn er dit jaar 36 woningen opgeleverd. ‘Schrijnender is de constatering dat we op dit moment geen nieuwbouwprojecten meer in uitvoering hebben’, aldus directeur Albert Gieling namens De Woonschakel.

Weliswaar heeft de corporatie in diverse gemeenten projecten in voorbereiding, maar de voortgang in de bouw van nieuwe woningen in de regio is te traag. Dit geldt ook voor de bouwplannen van andere corporaties. Deze zijn onvoldoende om binnen twee jaar een perspectief op een sociale huurwoning te geven aan alle woningzoekenden. ‘Wij zien dan ook graag meer bouwplannen in uitvoering. Zo kunnen we aan de grote vraag naar sociale huurwoningen door woningzoekenden blijven voldoen’, zegt Albert Gieling.

Reigersborg Hoogkarspel
Oplevering Reigersborg Hoogkarspel

Deel deze pagina

Contact

De Woonschakel Westfriesland
Randweg 11a
1671 GG Medemblik

Postbus 72
1670 AB Medemblik

0227 54 54 54
(ook voor spoed buiten kantooruren)

E-mail: info@dewoonschakel.nl

IBAN: NL96 BNGH 0285 0336 11

Volg ons

Storingen

CV-installaties, warmtepomp, WTW-units, MV-boxen, rook- en COmelders en zoninstallaties

Energie Service Noord West (ESNW)
0227 54 95 30

Verwarming Rigtershof, Grootebroek

Schouten Techniek
0229 29 15 00

Verwarming Koggenlandhuis, Midwoud

Schermer Installatietechniek
0227 54 95 80

Powered by Chapel Media